Wendy ‘The Incredible Hulk of Hounds’


Hoewel deze hond meer weg heeft van een extreem opgefokte pitbull, is het wel degelijk een whippet-windhond.
Een genetische afwijking heeft ervoor gezorgd dat Wendy uit het Candese Victoria dubbel gespierd is. Alleen haar kop, hart, longen en poten hebben normale afmetingen.
Met bijnamen als “de Hulk der honden” en “Arnold Waffenegger” verwacht je een uiterst agressief beest, maar volgens Wendy’s baasje Ingrid Hansen doet haar beresterke troeteldier geen vlied kwaad.

Mensen verwarren haar met een pitbull, want Wendy de Whippet is wel een beetje ongewoon. Zo ongewoon dat de hond pas geleden in de ‘New York Times’ stond. Wendy verscheen ook met een aantal foto’s in ‘The Today Show’, allemaal om haar ongewone genetische afwijking waardoor mensen haar de ‘Incredible Hulk’ onder de honden noemen.

Wendy draagt zo’n 27 kilogram spieren met zich mee. Vergeet het zogenaamde ‘sixpac’. Wendy heeft een 24-pack. De spieren rond haar nek zijn zo dik, dat het net manen van leeuwen lijken.

Wendy is pas geleden onderzocht in de VS over de genetische fouten in Whippets, die veel op Greyhounds lijken. ‘The National Institute of Health’ heeft gezegd dat Whippets met één kopie van het gen de spiermassa toeneemt die er voor zorgt dat de renprestatie, waar het ras om bekend is, vooruit gaat. Maar Whippets met twee van deze gekopieërde genen, zoals Wendy, worden ‘double-muscled’, letterlijk vertaald: dubbel-gespierd. Dit is eerder voorgekomen bij een persoon, muis en verschillende soorten vee, zegt het onderzoeks-instituut.

De super-gespierde Wendy worden ook wel ‘bully-whippet’ genoemd, niet door hun karakter (Wendy houdt er van om geaait te worden en op schoot te zitten), maar om hun omvang. Ze weegt ongeveer twee keer zoveel als een ‘normale’ Whoppet, maar haar hart en longen zijn niet groter dan bij een andere Whippet. Dit betekent dat Wendy waarschijnlijk niet zo lang te leven heeft als andere Whippets.
Hansen heeft Wendy nu zo’n vier jaar, sinds ze haar gekocht heeft in Shawnigan Lake toen Wendy acht maanden oud was. Wendy landde in de hemel, ze heeft veel ruimte, speelt met andere honden en paarden, slaapt op Hansen’s bed en bijna alles wat ze wil.

‘Mensen zijn vaak bang wanneer de gespierde hond speelt met hun slanke Whippet, maar snel realiseren ze zich dat Wendy niemand kwaad doet,’ zegt Hansen.

Bron: onbekend

<-- Terug naar het overzicht